Vapaussodan Perinneliitto ry:n liittokokous Tampereella

Vapaussodan Perinneliitto ry:n liittokokous pidettiin jälleen ravintola Suomalaisella Klubilla Tampereella 29.6.2021. Liittokokoukset on aiemmin pidetty kesäpäivien yhteydessä jossakin varuskunnassa missä olemme olleet vieraana mutta koronatilanteen takia kesäpäiviä tänäkään keväänä/kesänä päästy viettämään.

Kokouksen aluksi suoritettiin palkitsemiset. Muiden palkittujen ohella yhdistystämme lähellä olevista henkilöistä palkituiksi tulivat Vesa Määttä ja Veli Suvanto.

Vesa Määtälle luovutettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkki. Määttä on toiminut useiden vuosien ajan yhdistyksemme seminaareissa puheenjohtajana kuin myös esitelmöitsijänä. Toki nämä ovat vain pieni osa niistä ansioista joita palkitseminen koski.

Järjestösihteerimme Veli Suvanto huomioitiin Vapaussodan Perinneliiton kultaisella ansiomerkillä. Veli on vuosia toiminut Perinneyhdistyksemme hallituksessa ja samalla myös Vapaussoturien Huoltosäätiön hallituksessa.

Liittokokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämien asioiden lisäksi muun muassa esitykset Vapaussodan Perinneliiton hallituksen jäsenten lukumäärän pienentämisestä, yhdistyksen strategiasunnitelmasta sekä sääntömuutoksista.

Vapaussodan Perinneliiton hallituksesta erovuorossa oli 7 henkilöä ja hallituspaikkojen lukumäärän pienentämisen takia uusia jäseniä valittiin tilalle ainoastaan 5. Ehdotuksia uusiksi jäseniksi tuli niin paljon että jouduttiin äänestykseen. Äänestyslappuun voi esittää 0-5 henkilön nimeä. Äänestyksessä jätettiin 45 äänestyslappua ja äänet niissä meni seuraavasti: Tikkala 38, Soini 37, Schleiffer 32, Enroth 27 ja Jouko 22. Nämä viisi tulivat siis valituiksi. Liiton hallituksessa jatkaa yhdistyksestämme Erkki J. Hautala, hän ei tänä vuonna ollut erovuorossa. Perinneliiton uusi hallitus järjestäytymiskokouksessaan valitsi Tapani Tikkalan jatkamaan hallituksen varapuheenjohtajana.

Tapani Tikkala esittelemässä strategiasuunnitelmaa ja sääntömuutosta