Kesäretki Tampereelle 6.8.2022

Yhdistyksemme historiaretket vapaussodan Hämeen rintamaan tutustuen ovat edenneet nyt kolmanteen vaiheeseen. Vuonna 2019 tutustuimme Virrat-Ruovesi-Vilppula alueen kohteisiin. Vuonna 2021 matkasimme Länkipohjasta Tampereen porteille. Tämänkertainen retkemme on kronologinen jatko edellisiin ja nyt tutustumme Tampereen taisteluun, mikä käytiin maalis-, huhtikuussa 1918. Retki tehdään päiväretkenä lauantaina 6.8.2022.

Matkan ohjelma: Aamulla keräämme retkeläiset linja-autoon ja suuntaamme kohti Tamperetta. Puolessa välissä matkaa teemme omakustanteisen, pullakahvin mittaisen tauon joko Parkanon Shellillä tai sitten Tei-Tuvalla. Tampereella linja-automme mukaan liittyy Vapaussodan Perinneliiton puheenjohtaja, kenraalimajuri Kalervo Sipi ja hän toimii historiaoppaanamme koko aamupäivän ajan. Kuljemme linja-autolla eri kohteissa.

Kenraalimajuri Kalervo Sipi

Iltäpäiväksi ajamme museokeskus Vapriikkiin. Vapriikin alueella sijaitsevassa museoravintola Valssissa nautimme matkan hintaan sisältyvän lounaan. Lounaan jälkeen on noin parisen tuntia aikaa tutustua museokeskuksessa oleviin, useisiin eri museoihin. Eri museoita/näyttelyjä siellä on 14 kappaletta: muun muassa Tampere 1918, Jääkiekkomuseo, Postimuseo, Luonnontieteellinen museo, Kivimuseo, Tampere liekeissä-näyttely. Kotimatkamme voimme aloittaa n. klo 16-17 paikkeilla. Paluumatkalla pidämme myös yhden kahvitauon.

Linja-automme tulee aamulla kulkemaan reittiä:

  • Alahärmä Halpa-Halli klo 6.00
  • Kauhava Pernaan risteys klo 6.15
  • Shell Lapua Tamppari klo 6.30
  • Seinäjoki ABC klo 6.55
  • Jalastuuli klo 7.30
  • Tampere klo 10.00

Matkan hinta on 50 €, sisältäen bussikuljetuksen, oppaan sekä ruokailun. Matkalla pidämme kaksi omakustanteista kahvitaukoa. Mukaan otetaan 50 jäsentämme ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkalle ilmoittautuminen tapahtuu matkakoordinaattorin sähköpostiin: harri.ylirahnasto(at)gmail.com

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita matkaanlähtijän nimi ja puhelinnumero, mistä nouset linja-auton kyytiin sekä samalla myös mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Ilmoittautumisia on tullut jo hyvin vastaan, joten kannattaa toimia nopeasti.

Tervetuloa matkalle mukaan!