KAHDEN TULEN VÄLISSÄ kirja on nyt myynnissä

KAHDEN TULEN VÄLISSÄ kirja on tullut nyt myyntiin. Kirjasta järjestetään seuraavat alla mainitut myyntitilaisuudet eri paikkakunnilla. Näiden tilaisuuksien lisäksi kirjaa kannattaa tiedustella paikkakuntanne yhdyshenkilöltä tai hallituksen jäseniltä. Yhdyshenkilöiden ja hallituksen jäsenten yhteystiedot löytyvät kohdasta Yhdyshenkilöt ja Hallitus. Kirjaa on myös saatavilla postitettuna, mistä vaihtoehdosta tiedot löytyy tämän sivun lopusta.

  • Ylihärmän Päämajassa (Päämajantie 21, Ylihärmä) kirjan myynti toteutetaan lauantaina 29.1.2022 klo 12.00-14.00. Myös kirjan kirjoittanut Kimmo Huila on paikalla.
  • EP:n Reserviläispiirin tiloissa Impivaarassa, (Impivaarantie 25, Seinäjoki) kirjan myynti toteutetaan sunnuntaina 30.1.2022 klo 12.00-15.00. (Kimmo Huila ei ole paikalla.)
  • Vaasassa puheenjohtajan asunnolla (Kauppapuistikko 28 B 19, Vaasa) kirjan myynti toteutetaan lauantaina 22.1. klo 12.00 – 13.00.

Vapaussotiemme Lakeuden Perinneyhsitys ry:n kustantama ja pastori Kimmo Huilan kirjoittama kirja ”KAHDEN TULEN VÄLISSÄ” kertoo vapaussodan tapahtumista Ruovedellä helmi-, maaliskuussa 1918. Kirja on dokumenttiromaani, jossa tapahtumien eteneminen, paikat, henkilöiden nimet ja ajan käänteet ovat todellisia.

Kirjan päähenkilöinä ovat kirkkoherra Olavi Heliövaara ja hänen kihlattunsa Hanna Schönberg. Kirjassa kuvataan myös ylihärmäläisten vapaussoturien Anttoni Yliluoman ja Iisakki Hellan sekä Helsingin Kallion punakaartilaisten Niilo Järvensivun ja Pauli Järvisen vaiheita, mutta heidän kohdallaan lähestymistapa on fiktiivisempi kuin Olavin ja Hannan kohdalla. Tekstistä nousee esille tsaarin vallasta luopumisen seuraukset, Ruovesi ja Ruoveden suhteellisen maltillinen paikallinen ilmapiiri, sosialistien radikalisoituminen pääkaupungissa ja Ruoveden Muroleessa, Paarlammin, Pekkalan, Korpelan ja Mannisen taistelut, molempien osapuolten hautajaiskuvaukset sekä Tampereen vankileirien vaikea tilanne.

Kirjan myyntihinta on 20 € ja kirjaa on ostettavissa yhdistyksen eri tilaisuuksissa (juhlat, seminaarit, jne). Kirja on myös postitettavissa +10 e toimituskuluja vastaan. Postin kautta toimitettavat kirjatilaukset ottaa vastaan yhdistyksen sihteeri Esko Hakulinen, esko.hakulinen(at)netikka.fi