Yhdistyksen syyskokous 2022


Vapaussodan Perinneliiton puheenjohtaja, meille niin tuttu, Tapani Tikkala lausui syyskokouksen avaussanat, tuoden samalla liiton terveiset. Jäseniä varmaan kiinnostaa se että kaikki vuonna 2022 jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat ilmaiseksi Vapaussodan Perinneliiton 30-vuotis historiikin. Niiden jakelu aloitetaan heti vuodenvaihteen jälkeen. Siitä tiedotamme sitten erikseen tarkemmin.

Yllätysohjelmanumerona ennen varsinaisen kokouksen alkua Heikki Pakari ja Erkki J. Hautala luovuttivat yhdistyksen puolesta Tapani Tikkalalle Oltermanninsauvan. Oltermanni piti sauvaa hallussaan ja pani sen kiertämään kylää kutsuessaan kyläkokouksia koolle tai tiedottaessaan muista asioista. Lisäksi oltermanninsauva oli arvonmerkki, joka korosti kylänvanhimman asemaa kyläyhteisön johdossa.

Kokousväki valitsi syyskokouksen puheenjohtajakseen Jari Ojalan. Ojala veti kokouksen ryhdikkäästi läpi vanhalla kokemuksellaan. Sihteeriksi valittii Veli Suvanto. Suvanto esitteli vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja toimintakalenterin. Rahastonhoitajan ollessa estynyt saapumaan kokoukseen, Suvanto esitteli myös tulo- ja menoarvion seuraavalle vuodelle parhaansa mukaan.

Yhdistyksen liittymnis- ja jäsenmaksut päätettiin pitää ennallaan, eli ollen ainoastaan 15 e/vuosi. Hallituksen jäsenten lukumäärä päätettiin pitää ennallaan (puheenjohtaja + 7 jäsentä). Hallituksen uutta puheenjohtaja ei vielä saatu valittua vaan asia päätetään jatkokouksessa 29.12.2022 klo 18.00 alkaen.

Hallituksen jäsenistä erovuorossa olivat Jari Asu, Erkki J. Hautala, Erkki Honkala ja Veli Suvanto. Heistä ainoastaan jatkavat Jari Asu ja Veli Suvanto. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Marko Pänkälä Seinäjoelta ja Balink Berk Koskenkorvalta.

Toiminnantarkastajana jatkaa Simo Viitaniemi Seinäjoelta ja varalla on Turo Jaakkola Kauhajoelta.

Muita asioita kun ei ollut niin puheenjohtaja Ojala päätti kokouksen.

Kokouksen jälkeen matkattiin Erkki J. Hautalan esitelmässä Suomen sodan Kauhajoelle vuosiin 1808-1809. Erkin aiheena oli ”Suomen Sodan taistelut ja terrori Kauhajoella”. Aluksi Suomen sodan syntysyitä ja sen etenemistä mutta sitten tarkemmin sodan tapahtumiin Kauhajoella. Erkin esityksen jälkeen Aatos Suvanto lisäsi vielä muutamia tarinoita kyseiseen sotaan liittyen. Suvanto pitää Suomen sodan museota Kauhajoella. Museo on auki tilauksesta ja niihin yhteystietoihin pääset tästä.

KUTSU:

Vapaussotiemme Lakeuden Perinneyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään
joulukuun 1. päivänä 2022 klo 18.00 alkaen EP:n Reserviläispiirin tiloissa Impivaarassa, Impivaarantie 25, Seinäjoki.

Tilaisuus aloitetaan kahvituksella klo 17.30 alkaen.

Kokouksessa käsitellään, esitetään ja päätetään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat.

Syyskokousesitelmän pitää hallituksen varapuheenjohtaja Erkki J. Hautala aiheesta ”Suomen Sodan taistelut ja terrori Kauhajoella”.