Yhdistyksen syyskokous 22.11.2018

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin suunnitellusti E-P:n maanpuolustusjärjestöjen kokoustilassa.  Osanottajia oli lähes 60.  Kokous selvästikin kiinnosti ja jäsenistöä oli useilta paikkakunnilta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Tikkala avasi tilaisuuden.

Varsinaisen kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Simo Järvi ja sihteeriksi Esko Hakulinen.

Kokous eteni Simo ryhdikkäässä komennossa. Vuoden 2019 toimintasuunnitelman esitteli Tapani Tikkala ja budjetin esitteli Jorma Kangasluoma.

Seuraavaksi päätettiin hallituksen kokoonpanosta.   Puheenjohtajana jatkaa Tapani Tikkala.  Aikaisempi puheenjohtaja ja nykyinen hallituksen jäsen ilmoitti jättävänsä hallituspaikan 31.12.2018.  Sääntöjen mukaan hallituksessa on oltava edustettuna puheenjohtaja sekä 4-8 hallituksen jäsentä.  Tähän saakka hallitus on kokoontunut täydellä kokoonpanollaan ja Jokisalon jättäessä paikkansa ei tässä vaiheessa päätetty esittää ketään hänen tilalleen, potentiaalista ehdokasta kun ei tullut esille.  Naispuoliset edustajat saisivat olla hallituksessa myös paremmin edustettuna.  Hallituksesta erovuoroisina olivat Jari Asu, Erkki Hautala, Erkki Honkala ja Veli Suvanto.  Henkilöt tulivat uudelleen valituiksi. Ei-erovuoroisina jatkavat Esko Hakulinen, Juhani Mattila ja Harri Yli-Rahnasto.  Toiminnantarkastajiksi valittiin Osmo Mäntymäki ja Mauri Volama.

Yliluutnantti Tom Sundell vastaanotti Vapaussodan perinneliiton myöntämän Sinisen Ristin havutunnuksin.  Hänelle se myönnettiin jo liiton kesäpäivien yhteydessä Santahaminassa mutta hän oli silloin estynyt sitä vastaanottamaan.

Rahastonhoitajamme Jorma Kangasluoma jättää rahastonhoitajan tehtävänsä 31.12.2018.  Yhdistys halusi kiittää häntä ansiokkaasta työstään yhdistyksen hyväksi luovuttamalla hänelle Vaino Valve -mitalin. Tunnustus annettiin pitkäaikaisesta työstään niin hallituksen jäsenenä kuin myöhemmin rahastonhoitajana.

Kokouksen päätteksi piti olla Juha Levosen esitys tuoreesta kirjastaan Mannerheim taiteilijoiden kuvaamana mutta Juhan flunssa muutti illan suunnitelmia.  Kaikki kokoukseen osallistuneet henkilöt saivat kumminkin Juhan lahjoittamana omakseen tämän kyseisen kirjan. Tätä kirjaa on nyt myös ostettavissa yhdistyksemme kautta 15 € hintaan.  Kirjan myyntisivulle pääset tästä.

  

Tapani Tikkala on pitänyt useita perinneiltoja vuoden 2018 aikana.  Kokouksen päätteeksi saimme kuulla että vuoden 2019 aikana niitä on sovittuna pidettäväksi jo kuutena iltaa, eri paikkakunnilla.  Perinneilloissa Tapani on pitänyt esitelmän eri aiheista mitkä kumminkin ovat liittynet läheisesti perinnetyöhön. Perinneiltojen päätteksi niissä on vielä esitetty Tammisunnutai 1918  draamadokumentti.  Tapanilla oli siis myös tähän kokoukseen järjestää korvaavaa ohjelmaa.  Esitys piti tällä kertaa sisällään Laihian tapahtumia vapaussodan ajoista aina jatkosodan jälkeisiin aikoihin.

Kokouksesta on myös Matti Latvalan kattava kirjoitus Lakeuden Maanpuolustajassa.  Siihen kirjoitukseen pääset tästä.

(teksti ja kuvat: Jari Asu)


Kutsu:

Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään
marraskuun 22. päivänä 2018 klo 18.00 alkaen Impivaarassa, Impivaarantie 25, Seinäjoki.

Tilaisuus aloitetaan kahvituksella klo 17.30 alkaen.

Kokouksessa käsitellään, esitetään ja päätetään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat.

Ilta jatkuu kokouksen jälkeen metsänhoitaja Juha Levosen esitelmällä “Mannerheim taiteilijoiden kuvaamana”, joka on samalla hänen kustantamansa kirjan nimi.

Seinäjoella, lokakuun 4. päivänä 2018.

Vapaussodan ja Itsenäisyyden Etelä-Pohjanmaan Perinneyhdistys ry
Hallitus