Yhdistyksen syyskokous 2023

Ennen varsinaista syyskokousta pidettiin yhdistyksen huomionosoitushetki, missä palkittiin ansioituneita jäseniämme. Yhdistyksen huomionosoitusjärjestelmän neljänneksi arvokkaimmalla, Vuoden yhdyshenkilö -kunniakirjan sai varapuheenjohtaja Marko Pänkälä.
Väinö Valve -mitali anneettiin puolestaan Simo Heinoselle. Heinonen on erityisesti kunnostaunut valmistamalla yhdistyksen tarvitsemat havuseppeleet ja -ristit. Hän on myös osallistunut puolisonsa kanssa lukuisiin seppeleenlaskuihin yhdistyksen puolesta, sekä osallistuen aktiivisesti yhdistyksen retkiin ja tapahtumiin.
Yhdistyksen tapoihin on kuulunut huomioida hallituksen jäsenet kultaisella jäsenmerkillä, kun on osoittanut aktiivisuutta hallitustyöskentelyssä. Tänään kultaiset jäsenmerkit luovutettiin kunniakirjojen kera Marko Pänkälälle ja Balint Berkille.

Syyskokous käytiin läpi varsin sujuvasti, vakiintuneen kaavan mukaan. Kokoukseeen osallistui ilahduttavasti yli 50 henkilöä. Avaussanat lausui yhdistyksen puheenjohtaja Veli Suvanto. Kokouksen puheenjohtajana toimi Erkki J. Hautala ja sihteerinä Esko Hakulinen. Toimintasuunnitelman vuodelle 2024 kokousväelle esitteli Veli Suvanto . Tulo- ja menoarvion esitteli rahastonhoitaja Kaj Mäkelä. Jäsenmaksujen suuruus päätettiin pitää ennallaan, huolimatta siitä että liitto on korottanut yhdistyksiltä perittävää osuuttaan.

Kokoukseen Vapaussodan Perinneliiton tervehdyksen toi liiton puheenjohtaja Jouni Koskela.

Kokousesitelmänä saimme kuulla Mika Hakanpään asiantuntevan esityksen aiheesta SS-pataljoonan muodostaminen 1941. Hakanpää on vuosikymmeniä perehtynyt aihealueeseen ja sen kyllä huomasi. Varsin vakuuttava esitys mikä herätti runsaasti kysymyksiä ja keskustelua.


KUTSU:

Vapaussotiemme Lakeuden Perinneyhdistys ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina marraskuun 16. päivänä 2023 klo 18.00 alkaen EP:n Reserviläispiirin tiloissa Impivaarassa, Impivaarantie 25, Seinäjoki.

Tilaisuus aloitetaan kahvituksella klo 17.30 alkaen.

Kokouksessa käsitellään, esitetään ja päätetään yhdistyksen sääntöjen 11 §:n mukaiset asiat.

Tervetuloa.

Hallitus

Syyskokouksen jälkeen pitää Mika Hakanpää meille kokousesitelmän aiheesta SS-Pataljoonan muodostaminen 1941.