Veli Suvanto valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi

Mukavasti väkeä oli kokoontunut syyskokouksen jatkokokoukseen, siitäkin huolimatta että asialistalla oli käytännössä ainoastaan yksi päätettävä asia. Syyskokouksessa kun yhdistyksen seuraavan puheenjohtajan valinta jäi avoimeksi niin se asia tuli päätettäväksi tässä kokouksessa. Tapani Tikkala lausui kokouksen alkusanat.

Ennen jatkokokouksen alkua pidettiin samantyylinen huomiuonosoitus kuin varsinaisessa syyskokouksessa pidettiin Tikkalan Tapanille. Heikki Pakari ja Veli Suvanto luovuttivat Erkki J. Hautalalle yhdistyksen puolesta Oltermanninsauvan. Hautalalla on pitkä ja kunnioitettava vapaussoturien vaalimishistoriaa takanaan, alkaen aina 1970-luvulta !!!. Oltermanni piti sauvaa hallussaan ja pani sen kiertämään kylää kutsuessaan kyläkokouksia koolle tai tiedottaessaan muista asioista. Lisäksi oltermanninsauva oli arvonmerkki, joka korosti kylänvanhimman asemaa kyläyhteisön johdossa.

Syyskokouksen tavoin kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Jari Ojala.

Asialistassa päästiin kohtaan: yhdistyksen seuraavan puheenjohtajan valinta. Yhdistyksen puheenjohtaja valitaan aina 3 vuoden kaudeksi kerrallaan, toisin kuin hallituksen muut jäsenet, jotka valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Aikaisempi yhdistyksen puheenjohtaja Tapani Tikkala kun tuli valituksi Perinneliiton puheenjohtaksi niin häneltä jäi kaudestaan yksi vuosi vajaaksi ja nyt oltiin valitsemassa puheenjohtajaa, alustavasti tälle yhden vuoden loppukaudelle.

Jatkokokous esitti uudeksi puheenjohtajaksi varatuomari Veli Suvantoa Lapualta ja hän tuli yksimieleisesti valittua tehtävään. Suvanto on ollut yhdistyksemme hallituksen jäsen vuodesta 2014 alkaen, toimien aluksi varapuheenjohtajana ja sen tehtävän jälkeen järjestösihteerina. Tikkala pääsi luottavaisin mielein luovuttamaan puheenjohtajan nuijan seuraajalleen.

Onnea Velille valinnan johdosta.