Kesäretki kaakonkulmalle 18.-20.8.2023

Kesäretkeläiset yhteiskuvassa Ikaalisten Tei-Tuvalla:

(Kuva: Ari Kinnunen)

Kutsu:


Matkaohjelma

Matkalle voimme ottaa mukaan 50 ensin ilmoittautunutta. Ilmoittautua voit jo heti.

Kesäretki Kaakonkulmalle lähestyy. Matkalla tutustutaan vapaussodan taisteluihin Hauholla ja Tuuloksessa, perehdytään Salpa-linjaan Salpalinjamuseossa Miehikkälässä ja Virojoen bunkkerimuseoon sekä Haminassa RUL museoon sekä Rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perinnekeskus Wanha Veteraaniin Haminassa.

Kesaretki-kaakonkulmalle

Matkaesitteen voit ladata itsellesi TÄSTÄ.

Perjantaina 18.8. tutustutaan vapaussodan taistelutietoihin Hauholla ja Tuuloksessa. Hauho-Seuran puheenjohtaja esittelee tapahtumia Hauholla ja yhdistyksemme Tuuloksessa asuva jäsen Heikki Karisto selvittää taistelutapahtumia Tuuloksessa, erityisesti punaisten ja saksalaisten joukkojen taisteluja Syrjäntaassa. Hauholla pysähdytään keskustassa olevaan Hauho-seuran taloon ja Tuuloksessa Karisto nousee bussiimme kertomaan tapahtumista. Tuuloksessa myös pidämme lounastauon. Päivä päättyy majoittumiseen Hotelli Leikarissa Karhulassa.

Lauantaina 19.8. hotellin aamupalan jälkeen matka jatkuu Miehikkälään Salpalinjamuseoon ja sieltä Virojoelle Salpalinjan bunkkerimuseoon. Jos tunnit riittävät, niin paluumatkalla hotelliin pysähdytään vielä RUK museoon tutustumaan Haminassa.

Sunnuntaina 20.8. luovutetaan huoneet ja palataan Haminaan tutustumaan Rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perinnekeskus Wanha Veteraaniin. Ja toki myös RUK museoon, jos sinne ei lauantaina ehditty. Wanhan veteraanin jälkeen alkaa sitten kotimatka.

Lähtö perjantaina 18.8.2023
klo 7.00 Halpa-Hallin piha, Alahärmä
klo 7.20 Pernaa, Kauhava
klo 7.45 Shell Kovero, Lapua
klo 8.15 ABC Seinäjoki
klo 9.00 Jalastuuli, Jalasjärvi
– kahvitauko Tei-Tupa, Ikaalinen.
13:00 Hauhon kylätalo, Hauho
14:00/14:15 tulo Tuulokseen, Syrjäntaan ym. taistelujen tapahtumien esittely n. 45 min bussissa istuen
n. 15:00 lounas Kauppakeskus Tuulosessa
– n. 16:00 matka jatkuu kohti majoitusta Karhulaan.

Hauhon/Tuuloksen paikkeilla tutkitaan vapaussodan taistelupaikkoja. Muistamme Hopun kirjoittaman ja kustantamamme kirjan ”Tampereen taisteluista Pälkäneelle ja Hauholle”. Pälkäneen taistelupaikat kuitenkin ohitamme.

Matkan hinta ja ilmoittautuminen

Matkan hinta on kolmesataa (300) euroa. Ennakkomaksu sata (100) euroa, jota ei palauteta, tulee maksaa yhdistyksen tilille FI64 5419 0150 4430 04 viimeistään 28.7.2023 ja loppumaksu kaksisataa (200) euroa viimeistään 11.8.2023. Maksuissa pitää käyttää maksun viitteenä numeroa  1808230. Maksuista lähetetään ilmoittautuneille lasku jolla maksut voi suorittaa.

Hinta sisältää matkat, majoituksen kahdenhengen huoneessa Hotelli Leikarissa aamupaloineen, lounas päivittäin, museoiden pääsymaksut, opaspalvelut. Taukokahvit tai vastaavat ovat omakustanteisia.

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot:
– vierailijan nimi ja matka-ajan tavoitettavuustieto (puhelinnumero)
– miltä paikkakunnalta tulet linja-auton kyytin
– mahdolliset ruoka-ainerajoitteet

Matkalle ilmoittautuminen tapahtuu matkakoordinaattorin sähköpostiin: harri.ylirahnasto(at)gmail.com (p. 040 501 9414)
Ilmoittautumisen jälkeen saat laskun 100 euron ennakkomaksusta (eräpäivä on 28.7.2023). Maksamalla ennakkomaksun varmistat paikkasi retkelle.

Huomioita majoituspaikasta

Hotelli Leikarissa ei ole illalla ravintolapalveluja. Hotelli järjestää pyydettäessä iltapalaa halukkaalle majoittujalle. Tässä tapauksessa on sitten kysymys yksityistilaisuudesta, minkä mahdollistaa alkoholipitoisen aineen nauttimisen iltapalan yhteydessä. Juomat on kuitenkin itse hankittava ja hotelli sallii sen. Matkalle lähtijä, joka haluat tilata itsellesi iltapalan perjantaina, ota yhteys matkakoordinaattori Harriin, niin Harri hoitaa yhteistilauksena iltapalan halukkaille. Juomat on itse kunkin hankittava itse. Alkon myymälöitä on matkan varrella useissa paikoissa hankintoja varten, jos et viitsi kotoa asti ruokajuomia kantaa. Yhden kerran bussi voi tämän hankinnan toteuttamiseksi pysähtyä.                                                                                                                   

Linkkejä matkakohteisiin

Voit oma-aloitteisesti jo tutustua matkaan liittyviin kohteisiin seuraavien linkkien kautta:

Rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan perinnekeskus Wanha Veteraani
RUK museo Haminassa
Liikekeskus Tuulonen
Virojoen bunkkerimuseo
Salpalinjamuseo Miehikkälässä
Hotelli Leikari Kotkan Karhulassa