Puolustusvoimain lippujuhlan päivä Seinäjoella 4.6.2021

4.6.2021 on monella tapaa merkittävä päivä. Päivä on sekä puolustusvoimain lippujuhlan päivä että Mannerheimin syntymäpäivä. Yhdistyksellemme se on myös yhdistyksen 31-vuotis merkkipäivä.

Päivän juhlallisuudet aloitettiin perinteisen kaavan mukaan Mannerheimin patsaalla. Tilaisuuden avasi reservin sotilasmestari Jari Ojala. Puheen patsaalla piti yhdistyksemme puheenjohtaja Tapani Tikkala. Tikkalan puhe on luettavissa tämän linkin takaa. Musiikista vastasi rautatieläisten soittokunta. Patsaalle seppeleen laskivat: Puolustusvoimat, Seinäjoen kaupunki ja seurakunta, paikalliset maanpuolustusjärjestöt, Rakuunakilta ry:n E-P:n Eskadroona ja Etelä-Pohjanmaan Suomi-Unkari seura ry.

Patsastilaisuuden jälkeen oli yhdistyksemme palkitsemistilaisuutta varten varattu tilat ravintola Talriikista. Ennen sen tilaisuuden alkua oli pienimuotoinen mutta arvokas tilaisuus Suojeluskunta- ja Lotta-Svärd -museon alasalissa. Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry oli päättänyt myöntää killan ansioristit puheenjohtaja Tapani Tikkalalle, sihteeri Esko Hakuliselle sekä yhdistyksemme jäsen Heikki Koivistolle, muiden henkilöjen ohella.

Ravintola Talriikissa vietettiin yhdistyksen 31-vuotispäivää. Tikkala avasi tilaisuuden lyhyellä puheellaan ja kutsuvieraat, yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa pääsi nauttimaan 5 ruokalajin aterian. Aterian päätteksi luovutettiin yhdistyksen palkitsemisjärjestelmän mukaiset huomionosoitukset ansioituneille henkilöille. Huomionosoituksista ja henkilöistä on kerrottu jo aikaisemmin ja se artikkeli löytyy täältä.

Yhdistyksemme arvokkaimman huomionosoituksen, Antero Maunula -kunniakilven (järjestyksessään numero 2) sai Tapani Tikkala. Kultaisen jäsenmerkin saivat Erkki Anttila, Marja-Liisa Haveri-Nieminen, Paavo Koskenranta, Tuomo Kotkaniemi., Jorma Jokisalo, Jorma Kangasluoma ja Kaisu Norrbacka. Vuoden maineteko -huomionosoituksen sai Heikki Pakari. Vuoden yhdyshekilö -huomionosoituksen sai Juhani Arkkola. Väinö Valve -mitali annettiin Veli Suvannolle. Lakeuden maakuntamarssin voitti Isonkyrön kunta ja kunnan puolesta Lakeuden maakuntamarssi 2021 -kunniakirjaa oli vastaanottamassa Isonkyrön kunnanjohtaja Tero Kankaanpää.


Videotallenne 4.6.2021 päivän tilaisuudesta Mannerheimin patsaalla.,

(Kuvat ja video: Jari Asu)