”Mannerheimin jalanjäljissä Puolaan” matka keväällä 2020

Tampereen Suomalainen Klubi järjestää matkan Puolaan 16.-19.4.2020. Matkan aiheena on ”Mannerheimin jalanjäljissä Puolaan”. Matkaan voivat osallistua myös Klubiin kuulumattomat henkilötkin.

Mannerheim kuvaa muistelmissaan seitsemää Puolan vuotta elämänsä parhaiksi. Mannerheimin sotilasura kehittyi, ja Varsovan aristokratian seurapiirit ottivat hänet lämpimästi vastaan.

(kuva: www.mannerheim.fi)

Mannerheim viihtyi puolalaisten seurassa. Ratsastus ja metsästys yhdistivät, samoin kuin Suomen ja Puolan tilanne Venäjän sorron alla. Muistelmissaan Mannerheim arvostaa suuresti myös puolalaisten naisten keskustelutaitoa taiteesta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Mannerheimin ystäväpiirissä vilahtelevat nimet Zamoyski, Radziwill, Wielopolski, Potocki, Lubomirski ja monet muut. Ruhtinatar Maria Lubomirska oli hänen läheisin ystävänsä.

1. PÄIVÄ Minsk Mazowiecki ja Bialowieza, 2. PÄIVÄ Bialowieza ja Lublin, 3. PÄIVÄ Lublin ja takaisin Varsovaan, 4. PÄIVÄ Varsova.  Katso lisää linkki alempana -> matkaesite.

Asiantuntijaopas Jukka Soisalon-Soininen

Freelance-toimittaja Jukka Soisalon-Soininen on Puolan asiantuntija. Hän on matkustanut Puolassa 1970-luvulta alkaen ja asunut siellä perheineen tutustuen monipuolisesti puolalaiseen elämään ja historiaan. Jukka on suunnitellut ja toteuttanut matkaohjelmia kuoroille, toimittajaryhmille, gastronomeille, metsäasiantuntijoille, yrittäjille, opettajille ja tavallisille matkaajille. Erityisharrastuksena ovat matkat

Chopin -festivaaleille ja Mannerheimin jalanjäljille. Jukan ja hänen puolalaisen puolisonsa Annan aikaansaannoksiin kuuluu ”Mannerheim ja hänen Puolansa” -valokuvanäyttely 150-juhlavuonna ja työn alla on valokuvateos samasta aiheesta.

MATKATIEDOT
Hinta 964 €/hlö.  Hinta edellyttää min. 30 hengen ryhmää.

HINTAAN SISÄLTYY
• lennot Helsinki-Varsova-Helsinki Finnairilla turistiluokassa
• lentokenttäverot ja matkustajamaksut
• bussikuljetukset Tampere – Helsinki, lentoasema – Tampere
• majoitus kahden hengen huoneissa hotelleissa
• aamiaiset hotelleissa, 4 x lounas, 2 x illallinen
• ohjelman mukaiset kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut ja paikallisopastukset
• Jukka Soisalon-Soinisen asiantuntijapalvelut koko matkan ajan

LISÄMAKSUSTA
• yhden hengen huone 150 €

LENTOAIKATAULU/FINNAIR (sitoumuksetta)

16.04. Helsinki – Varsova 11:35 – 12:15 AY1143
19.04. Varsova – Helsinki 19:25 – 22:05 AY1146

VARAUKSET 15.1.2020 mennessä info@tampereensuomalainenklubi.fi puh. 040 7440565.  Lisätiedot timo.tulosmaa@outlook.com tai 040-7440565.

Tervetuloa matkaan keväiseen Puolaan!

Avaa ja tulosta tästä matkaesite:  Suomalainen_Klubi_Puola_2020C 27.11.2019.pdf