2014.03.19 PELASTETAAN SUOJELUSKUNTAMUSEO (Jussi Asu)

Valokuvaaja Jussi Asu kirjoitti blogissaan Ilkan nettisivulla 19.03.2014 17:41 seuraavan:

 Olemmeko huonompia kuin esi-isämme 1920-luvulla? Silloin kansalaiskeräyksen ja talkootöitten turvin nousi pienen Seinäjoen pitäjän keskustaan arkkitehti Alwar Aallon piirtämä, sen ajan oloissa mittavakin rakennus, joka nyt tunnetaan Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museona.

 Seinäjoen kaupungilta on kuulemma nyt rahat loppuneet. Näin kerrotaan. Museotoimea uhkaa juustohöylä. Maineikas, perinteikäs ja omasta historiastamme arvokkaasti kertovaa museo on jopa uhattu lakkauttaa. Voimmeko hyväksyä sen?

 Siis nyt, kun elämme yltäkylläisintä aikaa, mitä koskaan Suomessa on eletty, meillä ei olisi muka varaa pitää yllä isänmaamme vieraan vallan ikeestä vapautumisen ja itsenäistymisen aamunkoiton hetkistä kertovaa laitosta. Mistähän ne varat onkaan hankittu 1920-luvulla ja sen jälkeen?

 Isänmaalliset miehet ja naiset ovat tähän asiaan jo järkytyksellä reagoineet.

Parhaillaan tätä kirjoittaessani Suojeluskuntatalon alakerrassa on koolla kokous, jonka tuloksena perustetaan Suojeluskunta- ja Lotta svärd -museon tuki ry. Sen tarkoituksena on henkisin ja aineellisin keinoin pitää huolta siitä, että historiamme ja yleisen sivistyksenkin kannalta tärkeä museotoimi tulee jatkumaan.

 Peräänkuulutan kaikkia tämän palstan isänmaallisia lukijoita: Pelastetaan Suojelkunta- ja Lotta Svärd -museo. Liittykää yhdistykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *