Kaukokatseinen Mannerheim -dokumenttielokuva

”Aavistan, että me vielä joudumme tekemisiin sellaisen Venäjän kanssa, joka on entistä imperialistisempi ja kansalliskiihkoisempi.” 

Myöhempi kehitys niin vuosina 1939–1945 kuin tänäkin vuonna on osoittanut, että Mannerheim oli arviossaan oikeassa.

Mannerheimin saavutuksista on tehty 1,5 tunnin mittainen dokumenttielokuva  ”Kaukokatseinen Mannerheim”. Käsikirjoittajien Nina Schleiferin ja Jyrki Uutelan kanssa on mahdollista keskustella elokuvan jälkeen.” Dokumenttielokuva esitetään 18. helmikuuta elokuvateatteri Matin-Tuvassa Ylistarossa.

Elokuvan historiallisen ja sotateknisen oikeellisuuden varmistajiksi tulivat historian professori, filosofian tohtori Kari Alenius Oulun Yliopistosta, yleisen sotilastaidon sotilasprofessori, everstiluutnantti Marko Palokangas Maanpuolustuskorkeakoulusta, amanuenssi Toni Piipponen Mannerheim-museosta ja kenraalimajuri evp Kalervo Sipi. Nina Schleifer alustaa elokuvan ja osallistuu sitten esityksen jälkeen siitä käytävään keskusteluun.
Elokuvan kesto on 90 minuuttia.

Lipun hinta on 7 euroa. Tilaisuus aloitetaan kello 13.30 kahvituksella (vapaaehtoinen kahvimaksu).

Mikäli haluat varmistua siitä että sinulle löytyy näytäntöön paikka elokuvateatterin katsomosta niin soita heti ja varaa paikkasi suoraan Matin-Tuvasta numerosta: 041 475 4739 , kuitenkin viimeistään perjantaina 17.2.2023 klo 12:00 mennessä. Sen jälkeen loput liput tulevat yleiseen myyntiin.

Näytös esitetään ainoastaan kerran, joten sitä ei ole lähiaikoina muulloin mahdollisuutta päästä näkemään.

Tervetuloa.

Esittelymateriaali_Kaukokatseinen_Mannerheim